Ann Karin Matberg

PHOTOCAMP 2016 PRESENTERER
Foredrag: Ann Karin Matberg

Tid: Fredag 18. november 16:00
Pris: 0,-
Sted: Interfoto

2016-10-13-knapper-photocamp-reserver-plass

Hva skiller fotografering under vann fra det over vann? Mye mer enn du tror. Undervannsfotograf Ann Karin Matberg har blitt dratt mot havet i hele sitt liv. Hun er for tiden aktuell med fotoutstillingen «5 minutter – to verdener» som er utstilt på Kystmuseet og Biblioteket på Hitra.

Matberg har dykket siden 1995. Fotointeressen kom etter at hun tok med seg kompaktkamera under vann for første gang , det var på Maldivene i 2009. Nå er fotografering under vann hennes største lidenskap. Hun jobber både med makrofotografering så vel som vidvinkel. Hun skildrer den stille, forunderlige undervannsverdenen full av farger, vakre og snodige skapninger, pussig samarbeid og interessante møter. Verdien i hennes arbeid er å synliggjøre en viktig del av verden som mange ikke nødvendigvis har mulighet til å oppleve selv.

© Ann Karin Matberg

© Ann Karin Matberg

© Ann Karin Matberg

© Ann Karin Matberg

© Ann Karin Matberg

© Ann Karin Matberg

© Ann Karin Matberg

© Ann Karin Matberg

© Ann Karin Matberg

Matberg har vært bidragsyter til bladet Dykking i flere år, har skrevet faste artikler til avisa Hitra-Frøya, og holder foredrag rundt om i landet. Kystmuseet i Sør-Trøndelag har kjøpt inn bildene hennes til sin havbruksutstilling, og hun samarbeider med interiørarkitekter og grafiske bedrifter.

Under NM i UV-foto i 2015 ble Matberg kåret til landets beste kvinnelige UV-fotograf. Matberg er én av fire på Team Norway som konkurrerer i Unterwasser Visions, og har vunnet flere topp-ti plasseringer i den anerkjente konkurransen.

Hjemmeside

image002


© Ann Karin MatbergSe hele programmet >