Cooper & Gorfer

PHOTOCAMP 2016 PRESENTERER
Foredrag: Cooper & Gorfer

Tid: Lørdag 19. november kl. 12:00
Pris: 0,-
Sted: Interfoto

2016-10-13-knapper-photocamp-reserver-plass

Cooper & Gorfer består av kunstnerne Sarah Cooper fra USA og Nina Gorfer fra Østerrike. Kunstnerduoen er kjent for sine distinkte maleriske estetikk og poetiske bildecollager. Deres arbeid dreier ofte rundt spørsmål om kulturell identitet og «genius loci», i jakten på sammenhengen mellom mennesker, historier og steder. Fotografene planlegger ned til minste detalj motivene, og bildene er et resultat av omfattende undersøkelser og reiser i nært samarbeid med subjektene de skildrer.

© Cooper & Gorfer

© Cooper & Gorfer

© Cooper & Gorfer

© Cooper & Gorfer

© Cooper & Gorfer

© Cooper & Gorfer

© Cooper & Gorfer

© Cooper & Gorfer

© Cooper & Gorfer

Cooper & Gorfer er opprinnelig fotografer, men streber ikke etter realismen man forbinder med fotografi. Ved hjelp av avanserte collage-teknikker, konstruerer de sine fotobaserte verker som om de var malerier. De forvrenger proporsjoner og endrer tid og rom,  og bruker stiliserte positurer og gester for å fragmentere motivet til et gåtefullt og overdrevet tablå. Som kunsthistoriens mannerisme, prerafaelisme eller surrealisme, filtrerer Cooper & Gorfer den observerbare virkeligheten gjennom komplekse psykologiske lag av drømmer, stemninger, følelser, frykt og sårbarhet.

Cooper & Gorfer begynte sitt samarbeid i 2006. De bor og arbeider i Gøteborg og Berlin.

Hjemmeside


© Ann Karin MatbergSe hele programmet >