Erik Poppe

PHOTOCAMP 2016 PRESENTERER
Foredrag: Erik Poppe

Tid: Torsdag 17. november kl. 18:00
Pris: 100,-

Sted: Interfoto

2016-10-13-knapper-photocamp-kjop-billett

Erik Poppe er høyaktuell med det historiske dramaet «Kongens nei» og har markert seg som en av Norges fremste filmskapere. Han er opprinnelig fotograf og har høstet stor anerkjennelse for sine spillefilmer blant publikum og kritikere, både nasjonalt og internasjonalt.

Poppe er utdannet fotograf fra Oslo i 1982. Han startet sin karriere som fotojournalist for VG og nyhetsbyrået Reuters i perioden 1983 til 1987, før han utdannet seg til filmfotograf ved Dramatiska institutet i Stockholm. Han startet filmselskapet Paradox Produksjon AS i 1997 sammen med Finn Gjerdrum og Thorleif Hauge.

Poppes mest kjente verker er Oslo-trilogien «Schpaaa» (1998), «Hawaii, Oslo» (2004) og «deUSYNLIGE» (2008). Som filmfotograf ble Poppe tildelt Kodak Award ved Filmfestivalen i Moskva i 1994 for «Eggs», regissert av Bent Hamer. For «Hawaii, Oslo» vant han Amandaprisen for beste norske film i 2004.

Erik Poppe er førsteamanuensis og fast gjestelærer, primært på masterstudiene, ved Den norske filmskolen ved Høgskolen i Lillehammer.

Hjemmeside

Mer informasjon kommer her i løpet av kort tid.


© Ann Karin MatbergSe hele programmet >