Mads Nissen

Mads Nissen. Foto: Morten Rode

PHOTOCAMP 2017 PRESENTERER
Foredrag: Mads Nissen
Tid: Torsdag 16. november kl. 15:00-16:00

Pris: 0,-
Sted: Interfoto

Reserver plass

Fotografen bak fredsprisutstillingen kommer til Photocamp
Opplev bildene og historiene i utstillingen ‘Hope over fear‘ sammen med Hasselblad-fotografen som står bak, den danske stjernefotografen Mads Nissen. Fredsprisutstillingen er et sterkt portrett av president Juan Manuel Santos og det colombianske folket. På oppdrag fra Nobels Fredssenter skildres et folk som er trøtte av krig og vold, som lengter etter fred og som allerede lever freden og bygger den dag for dag. Han er nettopp ved å ferdiggjøre arbeidet med en stor fotobok derfra som kommer ut i mai 2018.

I løpet av knappe tre uker har jeg forsøkt å komme meg så dypt inn i Colombia som mulig. Fra regnskogen til fjellene. Fra presidentpalasset til slummen. Overalt møter jeg en befolkning som hungrer etter fred, fremgang og sosial rettferdighet. Det håpet varmer meg.

– Mads Nissen

Mads Nissen (1979) dro rett til Shanghai i to år for å dokumentere de sosiale konsekvensene av Kinas økonomiske vekst etter å han ble uteksaminert som fotojournalist fra Den danske journalistikkskolen i 2007. I 2009 ble han valgt for Joop Swart Masterclass. Etter å ha jobbet i Kina for publikasjoner som Time, Newsweek, Der Spiegel og Stern, kom han tilbake til hjemlandet Danmark hvor han nå er basert. Han har jobbet for Berlingske, og i 2014 ble han fotograf i Politiken.

Nissens arbeider har blitt tildelt flere World Press Photo- og Picture of the Year-priser, samt 15 priser fra danske Årets bilde inkludert Årets Fotograf og Årets Foto ved flere anledninger. Han har utgitt to bøker, ‘Amazonas‘ i 2013 på Gyldendal og ‘De Faldne (The Fallen)‘ i 2010 på People’s Press. Mads Nissen er internasjonalt representert av Panos Pictures, Prospekt og Laif.

madsnissen.com

President Santos is being brief on the current security situation on ground by General Maldonado on the flight to Norte Santander, one of the areas far most affected by the armed conflict.
A child last goodbye to her father. Sharid Popayan, 1 year, with her mother Nasly Martinez, 19, at the funeral of her father.
On November 4th. 2016 Alvaro Steven, age 20, was targeted and killed at close range by four gunshots. The murder is assumed to be an act of «ajuste de cuentas» – a violent street justice – in this case assumingly revenge for a wrongdoing he did in the past.
The dangerous loop between political disagreements, armed conflict, illegal drug trade, poverty injustice and street violence has historically been much stronger in Colombia than most other countries.
Inside the remote FARC-guerilla camp El Diamante. FARC-guerilla soldiers in the process between the soldiers- and the civilian life: Daniela Diaz, 32, Yuli M.R, 26, and Nancy Hernandez R.,30.

Alle bilder: © Mads Nissen / Politiken for The Nobel Peace Center