Morten Hvaal – kurs i photo stacking

Morten Hvaal

PHOTOCAMP 2017 PRESENTERER
Photo stacking-kurs: Morten Hvaal, Olympus
Tid: Torsdag 16. november kl. 14:00-15:00

Pris: 0,-
Sted: Interfoto

Reserver plass

Nye dybdeskarphetsmuligheter med photo stacking
Mangelen på dybdeskarphet er ofte en utfordring ved macro og gjenstandsfotografering. Photo stacking er et glimrende hjelpemiddel for dette. Du får en ferdig fil ut fra kameraet med unormal stor dybdeskarphet. Fotografer med blits eller eksisterende lys. Morten Hvaal gir deg en inspirerende innføring og viser hvor enkelt photo stacking kan gjøres. En interessant innføring for museumsfotografer, produktfotografer, naturfotografer og andre som tar bilde av veldig små detaljerte gjenstander.

Blender man ned et objektiv til minste blender blir ikke bildene helt skarpe, selv om man får større dybdeskarphet. Dette er på grunn av diffraksjon. Photo stacking går ut på at kameraet automatisk tar flere bilder der fokus varieres fra fronten til enden av gjenstanden. Hvert opptak tas med en middels stor blenderåpning, som gir mye skarpere enkeltbilder. Disse enkeltbildene skjøtes automatisk sammen i kameraet til et bilde med unormal stor dybdeskarphet.

Morten Hvaal er Olympus Professional fotograf. Han har i mer enn 30 år dokumentert konflikter, katastrofer og historiske begivenheter over hele verden for internasjonale medier. Det har gitt ham et allsidig, men pragmatisk forhold til fotografering, oppsummert i ett kort imperativ: «Get the picture!». Morten deler sine kunnskaper, fotografier og fortellinger i foredrag og workshops.

facebook.com/MortenHvaalPhoto