Terje Abusdal

PHOTOCAMP 2017 PRESENTERER
Foredrag: Terje Abusdal
Tid: Tirsdag 14. november kl. 18:00-19:30

Pris: 0,-
Sted: Interfoto

Reserver plass

Norges første vinner av Leica Oskar Barnack Award kommer til Photocamp
Fotograf Terje Abusdal stakk av med den gjeve prisen LOBA 2017 foran 2700 fotoserier fra 104 land. Abusdal arbeider i hovedsak med temaene identitet og tilhørighet. Vinnerserien hans, Slash & Burn, kretser også rundt denne tematikken. Skogfinnenes naturforståelse har røtter i en østlig sjamanistisk tradisjon, og har ofte blitt forbundet med magi og mystikk. Han tar utgangspunkt i denne naturforståelsen samtidig som han utforsker hva det vil si å være skogfinne i dag, fire hundre år og tolv generasjoner senere, i en tid når det opprinnelige levesettet for lengst har forsvunnet og ingen lenger snakker språket.

Abusdal ble født i Evje i 1978, bor i Oslo og jobber hovedsakelig med uavhengige prosjekter i skjæringspunktet mellom fakta og fiksjon. I 2014 studerte han Advanced Visual Storytelling ved Danish School of Media and Journalism i Aarhus, etterfulgt av masterklasser med Simon Norfolk og Aaron Schuman. I 2015 publiserte han sin første fotobok, «Radius 500 Meters», på Journal Forlag. Han har deltatt på en rekke solo- og gruppeutstillinger.

terjeabusdal.com