Zooom

PHOTOCAMP 2017 PRESENTERER
Foredrag: Zooom
Tid: Lørdag 18. november kl. 14:00-15:00

Pris: 0,-
Sted: Interfoto

Reserver plass

Zooom – direktevideo fra naturen
I 2016 lanserte ABC Startsiden sitt villeste prosjekt hittil: Zooom.no. Med kameraer rigget opp ved reir og fôringsplasser ønsker de å gi folk naturopplevelser der de er, gjennom mobilen og datamaskinen – direkte og uredigert. Det begynte med et havørnreir på Smøla, der dramatikken gjennom hele hekkesesongen blir sendt direkte hele døgnet. Samtidig sitter journalister og eksperter klare til å plukke ut høydepunktene og forklare det som skjer. Dette resulterer i bilder og materiale man tidligere ikke har hatt mulighet til å få tak i.

Stadig nye videostrømmer har kommet til, blant annet av nordlyset over Senja. Å sende nordlyset direkte i akkurat samme kvalitet og hastighet som øyet ser det krever helt spesiell teknologi. Zooom samarbeider derfor med fotograf Anders Hanssen som bruker et spesialkamera konstruert for å filme under ekstreme lysforhold. Seere fra hele verden har uttrykt sin begeistring for å kunne følge den for dem eksotiske norske naturen på denne måten.

Zooom kommer til å være til stede på Photocamp for å vise kameraer og utstyr de bruker, samt hvordan de jobber for å rigge opp nye kameraer på til dels utilgjengelige plasser rundt om i Norge.

  • Torsdag kl. 13-17
  • Fredag kl. 12-16
  • Lørdag fra kl. 10 og utover, med foredrag kl. 14-15

zooom.no