Foredrag med Johs. Bøe

PHOTOCAMP 2019 PRESENTERER
Foredrag med Johs. Bøe
Tid: Fredag 15. november kl. 14:30-15:30
Pris: 0,-
Sted: Interfoto
Begrenset antall plasser

Reserver plass >

Billetter slippes 1/11

Det lille kameraet og de store bildene – Johs. Bøe kommer til Photocamp for å fortelle hvordan han jobber med Olympus-kameraene og highres/pixelshiftteknologien.

Johs. Bøe (f. 1958) har sin fotografiske grunnutdanning fra Sogn Yrkesskole etterfulgt av to år i New York som assistent i Irving Penn Studio fra 1981 til 1983. Siden 1984 har han hatt sitt virke i Oslo innen mote-, reklame-, portrett- og kunstfotografi. Hele veien har han arbeidet parallelt kunstnerisk og kommersielt.

Han begynte i mørkerommet allerede som 13-14-åring. Det første året det ble åpnet for fotografier på Høstutstillingen, i 1979, ble han antatt, 21 år gammel. Da han bodde i New York tidlig på åttitallet, var det ny fart i maleriet, nyekspresjonismen var i full blomst. Formalisme og konseptualisme ble erstattet med store følelser og villskap, og det gjorde ham interessert også i den delen av billedkunsten som ikke var fotografi. Han begynte å tegne ved siden av fotografivirksomheten. Da han kom hjem igjen i 1983, ble han igjen antatt til Høstutstillingen, denne gangen med en tegning.

Fotografiet det beste mediet til å uttrykke visuelle ideer for Johs. Bøe, også hvis disse ideene egentlig er en skulptur eller tegning. Kameraet blir på den måten en slags båndopptaker for visuelle ideer. Bøe jobber langsomt med sine kunstneriske prosjekter, og det tar ofte lang tid før han føler seg ferdig med en serie.

johsboe.no