Foredrag med Stine Loe Jenssen

PHOTOCAMP 2019 PRESENTERER
Foredrag med Stine Loe Jenssen: Lys på mørke
Tid: Tirsdag 12. november kl. 17:30-18:30
Pris: 0,-
Sted: Interfoto
Begrenset antall plasser

Reserver plass >

Foto: Elisa Jenssen

Lys på mørke er et kunstfotografisk prosjekt med fokus på åpenhet omkring psykisk helse. 24. november 1999 opplevde Stine Loe Jenssen det å miste pappaen sin brått i selvmord. 6 år senere ble hun selv syk. Gjennom det kunstfotografiske prosjektet Lys på mørke har hun siden 2012 fotografert og møtt 21 mennesker som har opplevd noe traumatisk i livet sitt.

«Du er ikke gal selv om du har det vanskelig, men du blir gal om du ikke snakker om det», uttaler nettopp Fabian Stang i Stines bok. I 2014 møtte Stine også Per Fugelli som har skrevet statementet til hennes prosjekt: «Formålet med «Lys på mørke» er å fremme et mer ærlig liv, hvor vi legger maskene bort, og vedstår oss at livet nettopp er lys og mørke. En slik ærlighet vil gjøre det mindre ille for mennesker når krise og sykdom rammer.» Per er også en av de menneskene som er portrettert i prosjektet.