Foredrag med Fred Jonny

PHOTOCAMP 2019 PRESENTERER
Foredrag med Fred Jonny
Tid: Mandag 11. november kl. 16:00-17:00
Pris: 0,-
Sted: Interfoto
Begrenset antall plasser

Reserver plass >

Bli kjent med en av Norges mest anerkjente motefotografer på Photocamp. Fred Jonny er kompromissløs på kvalitet og fotograferer med Leica-kameraer, bruker Broncolor blitsutstyr og printer bildene på Epson-skrivere.

Fred Jonny ble født på den lille øya Gossen på den naturskjønne vestkysten av Norge i 1981, milevis unna den hektiske motefotoverdenen. Ingen der kunne ha forestilt seg at Fred Jonny ville ende opp som fotograf med kunder som Vanity Fair, ELLE, H&M, Kygo, Marcus & Martinus, Magnus Carlsen, Bik Bok, Vita Exclusive, SATS, Opel, DNB, TV2, Universal Music, og listen fortsetter.

Fred Jonny sin interesse for fotografering startet tidlig da vaktmesteren på barneskolen bygde mørkerom for ham. Han fortsatte med å finpusse talentet sitt og startet å jobbe som fotojournalist mens han pleiet sin forkjærlighet for musikk, og han spilte i flere band som trommeslager. Mens han studerte ved Norsk Fotofagskole i 2001, ble Fred Jonny headhuntet av fotograf Lasse Berre som hadde lagt merke til talentet hans. Hos Studio Lasse Berre jobbet han som retoucher og som førsteassistent i tre år.

Etter det jobbet han som reklamefotograf, først i Ålesund og så i Bergen, men visste at for å utvide repertoaret sitt og komme inn i moteverdenen, måtte han flytte til Oslo. Han fikk raskt jobber for noen av Skandinavias ledende merkevarer, kjendiser og redaktører. Fred Jonny er for tiden basert i Oslo, men tar oppdrag som fotograf for kunder over hele verden.

fredjonny.com