Damian Heinisch

Damian Heinisch er Norges mest premierte reklamefotograf.

Damian Heinisch er opprinnelig tysk, men har etablert seg som fotograf i Norge. Allerede som 13 åring tok han sitt første bilde. Som 17-åring tittet Damian Heinisch i en bok som skulle forandre hans framtidsplaner. Brett Weston sine bilder i ”A personal selection” vekket en drøm om at også han en dag skulle leve av å ta bilder. I 1999 begynte han å studere kommunikasjonsdesign ved Universitetet i Essen, og i 2000 gikk han ut med en Master i Photography.

Damian er vel den fotografen som kan kalles gjenganger på Norske Reklame Fotografers premieutdeling Gullsnitt (tidl. Utsnitt), samt at han har vunnet en mengde priser i inn- og utland. Han fotograferer for diverse oppdragsgivere, hovedsakelig innen reklame, men også for designfirmaer, arkitekter og privatkunder. Alle slags typer bilder er av interesse, være seg stilleben, arkitektur eller mennesker. I sentrum står historien – hvert bilde har sin historie. Skal man fotografere er det, i følge Damian, viktig å være nysgjerrig og aldri tenke at det finnes en oppskrift for hvordan man når fram.

Under Photocamp 2010 skal Damian snakke om arbeidet sitt. Han vil forklare bakgrunnen for bildene sine og hvorfor han har valgt de løsningene han har gjort. Selv om han arbeider med reklame, kommer han fra en bakgrunn preget av typografi, film og andre kreative kommunikasjonsmidler. Reklame var en retning han valgte å konsentrere seg om etter at han kom til Norge fordi han synes det er det mest innovative og interessante språket som brukes i dag.

Foredrag søndag 14. november kl. 11:30. Kjøp billett »

Klikk på enkeltbildene for å se dem stort.